Standard Solutions Group

Pål Bakken, vd för SSG Standard Solutions Group.

 

Under pandemin gick flyttlasset från Stockholm till Sundsvall för SSGs nye vd Pål Bakken. Han flyttade ihop med sin sambo Nina och planen var att ta ett friår, men i stället väntade nya utmaningar för norrmannen.

– Jag var på några olika intervjuer och när jag mötte SSG kände jag direkt att ’här vill jag jobba’. När jag fick se alla loggor tillhörandes SSGs kunder tänkte jag att om de här bolaget har alla de här stora kunderna, då gör de något rätt, säger han.

Det är nu lite mer än ett år sedan Pål Bakken började på SSG som affärsutvecklare, sedan dess har han hunnit jobba i flera olika roller inom bolaget. För en månad sedan presenterades han som bolagets nye vd.

– Jag har ett driv och ett affärstänk och tycker att det är viktigt att leda genom andra, vi har en väldigt bra ledningsgrupp och andra inom bolaget som jag kan delegera till. Jag vill vara en vd som är tillgänglig och har tid för alla även om jag har mycket att göra.

SSG tar sikte på nya marknader

SSG har en stark förankring på den svenska marknaden och Pål tror på en fortsatt tillväxt i Sverige, samtidigt som SSG gett sig in på en spännande internationaliseringsresa där bolaget redan i dag finns utanför Sveriges gränser.

– Vi kommer att blicka mot fler länder inom närtid. Sverige som land ligger i framkant när det gäller säkerhet och vi har byggt en kompetens under så många år här på SSG. Våra kunder har ett fint förtroende för oss så vi har världens bästa referenser för att kunna växa internationellt.

Under 2023 har SSG anställt över 30 personer. Många nya medarbetare ger en ökad kapacitet, men det innebär också en utmaning för en organisation.

– Vi har ambitioner att fortsätta växa men vi behöver också konsolidera bolaget utifrån de medarbetare vi har idag och se till att allt fungerar bra och att alla är ombord och känner sig delaktiga i arbetet framåt.

Räds inte utmaningar

När Pål flyttade till Sundsvall var det ett i mångt och mycket oskrivet blad som låg framför honom. Men som en person som tycker om förändringar och utmaningar fanns det inga tveksamheter.

– När jag flyttade hit hade jag bara min sambo. Jag kände ingen, hade inga kompisar, inget jobb eller någonting. Men jag har varit i den situationen vid flera tillfällen tidigare och det är inget jag är rädd för. Det blev superbra och jag tycker att det är över all förväntan.

Den senaste tiden har inneburit mycket jobb för Pål men när han får lite ledig tid beskriver han sig som ”en helt normal individ”.

– Jag är nog som många andra, jag slappar på soffan, går på tur och sådant. Jag är också biltokig, det är en hobby jag har.