SSG Entre Grundkurs är Sveriges mest populära säkerhetskurs för entreprenörer inom industrin och kravställs på närmare 300 industrianläggningar i Sverige.

Tid
3 timmar
Typ
Webbaserad
Plats
Distans
Pris
900 kr

Entreprenör? Registrera ditt företag för SSGs webbkurser

SSG Entre Grundkurs är en säkerhetsutbildning som ger entreprenörer grundläggande kunskaper inom hälsa, säkerhet och miljö, något som är ett krav vid arbete i riskfyllda miljöer. Säkerhetskursen är ett krav för att få utföra arbete vid närmare 300 industrianläggningar i Sverige. Årligen sker arbetsplatsolyckor som leder till personskador, men genom ökad kunskap och höjt riskmedvetande skapas en säkrare arbetsplats där alla får komma hem oskadda från sitt jobb. SSG Entre säkerhetsutbildning ger kunskaper om hur olika typer av risker hanteras inom industrin med målet att stärka säkerhetskulturen, förbättra arbetsmiljön och minska tillbud och olyckor på arbetsplatsen.

SSG Entre säkerhetskurs genomförs via SSGs webbplats och är pedagogiskt upplagd med textavsnitt, bilder, filmer, animeringar och kontrollfrågor. Tack vare att kursen är webbaserad så kan den genomföras när och var som helst från en internetuppkopplad dator eller surfplatta. Kursen avslutas med ett kunskapstest för att säkerställa att kursdeltagaren tillgodogjort sig kunskaperna, och är sedan giltig i tre år. Kursdeltagaren kan löpande och kostnadsfritt vid behov repetera kursen under treårsperioden. Möjlighet att aktivera en uppläsarröst finns för kursdeltagare som hellre lyssnar än läser.

Så enkelt bekräftas din kompetens

Efter att kursdeltagaren nått ett godkänt resultat och diplomerats så kommer deltagaren också att erhålla ett SSG Accesskort. Vid inpassering på en industrianläggning avläses kortet av en kortläsare för att bekräfta och säkerställa att anläggningens kompetenskrav nås. Många anläggningar har en lokal och kompletterande entrekurs för unika risker, regler och rutiner. Även den görs via SSGs webbplats. Du kan se vilka industrier som har lokala kurser på sidan för anslutna industrier till SSG Entre.

Kursen översatt till 15 språk

SSG Entre Grundkurs kravställs på flera av de större industrianläggningarna i Sverige och erbjuds på engelska, svenska, finska, norska, danska, tyska, polska, tjeckiska, ryska, italienska, franska, spanska, nederländska, flamländska, kinesiska (mandarin) och litauiska.

Läs mer om SSG Entre för industrianläggningar

Är du en industrianläggning som vill kravställa på SSG Entre, eller vill veta mer? Klicka här.

Vill du veta mer om kursen?

Använd formuläret nedan så kontaktar vår försäljningsavdelning dig inom kort.

Ska du gå kursen, och behöver stöd eller råd? Kontakta vår supportavdelning.

SSG kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med SSGs dataskyddspolicy.