Grundläggande kurs inom processäkerhet i samarbete med IPS.

Tid
5 timmar
Typ
Webbaserad
Plats
Distans
Pris
På förfrågan

Gå Processäkerhet - grundkurs

Registrera ditt företag för SSGs webbkurser

Denna webbaserade kurs är framtagen i samarbete med IPS, Intressentföreningen för processäkerhet, med målet att förmedla en grundläggande kunskap om processäkerhet. Kursen ska också uppmuntra till riskmedvetande, ansvarstagande, aktivt deltagande i processäkerhetsarbetet och fortsatt kompetensutveckling. Syftet är att öka säkerheten på svenska processanläggningar.

Kursens mål

Målet är att ge en grundläggande kunskap om och bidra till kompetensutveckling inom processäkerhet.

Målgrupp

Kursen riktar sig till en bred grupp av anställda inom svensk processindustri. En viss teknisk bakgrund krävs. Exempel på befattningar kan vara chefer inom produktion och tekniska avdelningar, liksom ledningsgrupper inom processindustri, ingenjörer inom drift, underhåll, projekt, HMS och andra supportfunktioner, arbetsledare, drifttekniker, tekniska konsulter inom processindustri och myndighetsrepresentanter som utövar tillsyn inom processindustri.

Kursens innehåll

Kursen behandlar processäkerhet, det vill säga att förhindra olyckor med farliga ämnen i processer som använder sig av ämnen i gas-, vätske- eller pulverform, och innehåller följande rubriker:

  • Introduktion
  • Olyckor och olycksfenomen
  • Riskhantering
  • MTO; Människa, Tekniska skyddsåtgärder, Organisation

Genomförande

Kursen är uppdelad i två delar, med ett avslutande prov i varje del. När kursen avslutats med godkänt prov kan deltagaren själv skriva ut ett diplom.

 

Vill du veta mer om kursen?

Använd formuläret nedan så kontaktar vår försäljningsavdelning dig inom kort.

Ska du gå kursen, och behöver stöd eller råd? Kontakta vår supportavdelning.

SSG kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med SSGs dataskyddspolicy.