SSG Hydraulikdagar

SSG Hydraulikdagar

På grund av rådande omständigheter skjuts SSG Hydraulikdagar upp till 2021. Men som kompensation för detta kommer vi att erbjuda kostnadsfria digitala seminarum. Läs mer och anmäl dig nedan. 

Se seminarium

Om SSG Hydraulikdagar

SSG Hydraulikdagar samlar verksamma inom hydraulik i Sverige årligen för två dagar med nyheter, information och erfarenhetsutbyte inom hydraulikområdet. Deltagarna är verksamma inom underhåll, inköp, konstruktion, eller har kontakt med hydraulik på ett annat sätt. SSG Hydraulikdagar har arrangerats sedan 2009.

Nästa konferensen är i oktober 2021. Mer information kommer. Har du inspel till program eller vill hålla dig uppdaterad via mail, kontakta oss! 

 

SSG Hydraulikdagar samlar verksamma inom hydraulik i Sverige årligen för två dagar med nyheter, information och erfarenhetsutbyte inom hydraulikområdet.

SSG Elansvarsträff 2020 program och talare

Kostnadsfria digitala seminarium 2020

Vi erbjuder alla som är nyfikna en rad kostnadsfria digitala semniarium, som kompensation för att årets SSG Hydraulikdagar utgår och skjuts fram till 2021.

3 november 2020 | 10:00
Användningsområden för vakuumteknik

Magnus berättar om hur vakuum kan användas i produktionsprocessen. Tillämpningen är bredare än vad många tror och kan ge bättre kvalitet och energieffektivitet. 

Magnus Johansson, Busch Vakuumteknik AB.
Start klockan 10:00. Ca. 30 min + frågestund.

Anmäl dig här

5 november 2020 | 10:00
Livsmedelklassade oljor

Mats presenterar om framtid och miljö för H1-klassade smörjmedel. När, var, hur, varför de används och vad de fyller för funktion. Vidare ges en inblick i BRC:guideline för livsmedelsgodkända oljor. 

Mats Enmark, Fuchs lubricants Sweden AB.
Start 10.00. Ca. 45 min + frågestund.

Anmäl dig här

12 november 2020 | 10:00
Framtidens aggregat 

 Erik och Lars berättar om utveckling av ultrakompakta hydraulikaggregat som även är framtidssäkrade och anpassade för applicering inom Industri 4.0

Erik Tegevall och Lars Andren, Bosch Rexroth AB.
Start 10.00. Ca. 45 min + frågestund.

Anmäl dig här

12 november 2020 | 13:00
Autonoma gruvor

Peter Burman, programansvarig för Bolidens gruvautomation, berättar om utmaningar och möjligheter för automation i tuffa miljöer.

Peter Burman, Boliden.
Start 13.00. Ca. 15 min + frågestund.

Anmäl dig här

12 november 2020 | 14:00
5G för industrin

Erik berättar om 5G-system som stöttar industriell transformation i ett paket redo för hardcore action.

Erik Josefsson, Ericsson AB.
Start 14.00. Ca. 15 min + frågestund.

Anmäl dig här

SSG Hydraulikdagar besöker Stora Enso i Borlänge

SSG Hydraulikdagar arrangerades  21-22 oktober i Borlänge. Temat för konferensen var Olja, automation och inspiration, och deltagarna erbjöds bland annat ett studiebesök på SSAB och StoraEnso.

SSG Hydraulikdagar 2019 med tillhörande studiebesök på Stora Enso och SSAB.

Förra året (2019):

I oktober 2019 befann vi oss i Borlänge för att prata om olja, automation och inspiration. Där försökte vi knyta ihop säcken gällande den återkommande varnish-frågan. Vi fick bland annat höra om utmaningar med att elektrifiera ett grustag, att bygga ett energieffektivt hydraulsystem och att ta fram en hydraulolja enligt beställarens krav. Vi gjorde studiebesök på Stora Enso Kvarnsveden, ett pappersbruk med anor från år 1900, och SSAB Borlänge, ett järnbruk grundat 1878.

Läs sammanfattningen från 2019 års konferens

 


Anmäl dig till våra kostnadsfria seminarum:

Via formuläret kan du anmäla dig till våra kostnadsfria seminarium. 

Vill du komma i kontakt med oss direkt? Kontakta Rickard Sjöblom på 060 -14 15 92, kommittéprocessledare och ansvarig SSG Hydraulikdagar.

Välj ett eller flera seminarium som du vill delta i

SSG kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med SSGs dataskyddspolicy.

Kontakta oss om du vill föranmäla ditt intresse för nästa års SSG Hydraulikdagar, eller har du generella frågor kring konferensen.

SSG samverkar med industrin för att hitta bästa lösningen på gemensamma problem. Setting new standards.

Vilka är SSG?

SSG Standard Solutions Group skapades av industrin för över 60 år sedan. Genom samverkan med industrin tar vi på SSG fram hållbara och nyttoskapande standardiserade lösningar som ökar industrins effektivitet och därmed konkurrenskraft.

Att hitta de mest effektiva lösningarna för gemensamma problem är kärnan i vår verksamhet och hjälper industrin att uppfylla lagkrav, bli mer säker och hållbar.