Så här registrerar du dig för SSG Miljöpass.

Både nya och befintliga kunder börjar med att registrera företaget på www.ssg.se för att få tillgång till kurspaketet SSG Miljöpass Grundkurs. När du klickat på Registrera ditt företag, klickar du sedan på SSGs webbutbildningar. Välj sedan om du är en anläggning, företag eller skola. Därefter väljer du SSG Miljöpass i listan bland utbildningar. I samband med registreringen anges den på företaget som ska administrera kursen.

I sista steget, steg sju, kan du ange ”Lupin” i meddelandefältet i för att få tillgång till Autoteknik/Lupins specialpris. Vid frågor, kontakta gärna vår support på telefon 060 - 14 15 10.

Administratören får efter registrering behörighet att registrera kursdeltagare via ett administrationssystem (flera administratörer kan kopplas till företaget). För att registrera kursdeltagare, följ guiden i steg 2. Vill du enbart tilldela kursen till befintliga deltagare, kan du hoppa till punkt 4 i steg 2.

1. Logga in via www.ssg.se under ”Logga in” och välj ”Hantera kompetenser och användare”.
  2. Välj Användare i menyn till vänster.
  3. Klicka på Lägg till användare (gröna knappen till höger) och följ instruktionerna. Gå vidare genom att trycka på Nästa.
  4. Nu när du lagt till de användare du vill ska tilldelas kursen, klicka på Kurser i menyn till vänster.
  5. Klicka på Tilldela kurser och följ anvisningarna. Du lägger till SSG Miljöpass genom att klicka på den gröna knappen till höger om kursnamnet och välj kurs. Efter den avslutande bekräftelsen är slutförd så är du klar.

Om du vill få en överblick över din registrerade personal och kurser, klickar du igen på Kurser i den vänstra menyn och väljer Kursöversikt. För att tilldela SSG Miljöpass till kursdeltagare som redan är registrerade, logga in och följ instruktionerna i punkt 4 och 5 under steg 2 här ovanför.

Varje person som registreras får en kursdeltagarkod för att kunna logga in via ssg:s hemsida och genomföra kursen. Du hittar kursen under Mina kurser. SSG Miljöpass grundkurs består av en informationsdel och avslutas med ett certifierings- och kunskapstest. Efter genomförd och godkänd utbildning finns ett diplom att ladda ner.