Standard Solutions Group

SSGs webbplats innehåller kakor.

En kaka är en textfil, som sparas på besökarens dator när man besöker en webbplats.

Kakor hjälper oss att ge dig som besökare en bra upplevelse när du besöker oss, genom att t ex. spara inställningar som du valt, så att du slipper göra om dina val vid varje besök.

De fyller också en viktig funktion för att förbättra våra tjänster och ditt användande av dem.

Genom kakor som hjälper oss med statistik kan vi se mönster och utifrån dem förbättra våra webbplatser så de blir så enkla och lättnavigerade som möjligt. Vårt mål är att uppfylla dina behov som användare.

Nödvändiga kakor behövs för att kunna använda SSGs tjänster via webben och de sparas automatiskt i din webbläsare när du går in på SSGs webbplatser. Ett exempel är funktioner för att kunna logga in i våra tjänster. Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du stänga av det i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att sparas, men vissa funktioner på webbplatsen kommer inte heller att fungera som de är tänkta.

Övriga kakor kräver ett godkännande av dig som besökare, för att vi ska kunna få en bild av hur du som besökare använder webbplatsen. Vårt analysverktyg Matomo används för att samla in användardata vilket är viktigt för att vi ska kunna utveckla vår webbplats och våra tjänster. Den data som samlas in i Matomo är anonymiserad så vi kan inte identifiera mönster för en enskild individ.

SSGs hemsida har även koppling till de externa siterna Linkedin och Facebook genom möjligheten att gilla och dela våra artiklar. Vi samlar även in data on hur vår webbplats används, vilken kan användas till kundsegmentering för marknadsföring och online-annonsering. Målet är att kommunicera och annonsera så relevanta produkter och tjänster för dig som möjligt.

Det finns två typer av kakor

Sessionskaka

En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida och försvinner när du stänger webbläsaren. Sessionskakor används till exempel när du anmäler dig till prenumerationstjänster och tas bort när du lämnar webbplatsen.

Varaktig kaka

En varaktig kaka används för att spara personliga inställningar som t ex teckensnitt, textfärg, radavstånd med mera och finns kvar på din dator tills den tas bort manuellt.

Om du inte accepterar användningen av kakor kan inställningar göras via webbläsarens säkerhetsinställningar. När användning av kakor nekas, kommer du inte att kunna behålla din inloggning på webbplatsen, utan du kommer att behöva logga in igen vid varje besök för att få tillgång till tjänster och kurser. Om du inte tillåter användning av kakor medför detta även att du inte kan nyttja SSGs webbtjänster med full funktionalitet.

Kontakta oss

Vill du kontakta oss om kakor eller dataskydd så kan du nå oss på dataskydd@ssg.se. SSG har ett dataskyddsombud i enlighet med kraven som ställs i dataskyddsförordningen. Läs mer om dina rättigheter i vår dataskyddspolicy.

Denna redogörelse för kakor uppdaterades senast 6 Juli 2021.

Du kan när som helst ändra dina inställningar för kakor på våra webbplatser: