entreguiden

Entre Grundkurs - så här gör du

Nedan information finns att ladda ner som pdf i högerkolumnen.

SSG Entre Grundkurs Sverige är en webbaserad säkerhetskurs för industrins entreprenörer. Syftet är att öka säkerheten i arbetet och minska antalet arbetsplatsolyckor. Kursen tar ungefär två till tre timmar att genomföra och allt du behöver för att genomföra den är en dator med tillgång till internet.

Så här går det till

  1. Om entreprenadföretaget inte är registrerat hos SSG måste först en registrering av företaget göras. Registreringen genomförs på www.ssg.se. I samband med registreringen anges den person som ska vara administratör för frågor som rör SSG Entre på företaget.

  2. Företaget får nu tillgång till administrationsverktyget Mitt SSG där de anställda registreras och tilldelas kursen. Denna registrering kan genomföras av de personer som företaget har registrerat som administratör.

  3. Varje person som är registrerad får en kursdeltagarkod för att kunna logga in på SSGs webb och göra kursen. Detta gäller både SSG Entre Grundkurs Sverige och eventuella lokala kurser. Både SSG Entre Grundkurs Sverige och lokala kurser avslutas med ett certifierings- eller kunskapstest.

  4. Kursen är godkänd och gällande då den är attesterad, vilket görs av entreprenadföretagets administratör inom SSG Entre. För att få ett Accesskort krävs att ett fotografi på kursdeltagaren laddas upp av administratören i Mitt SSG. Därefter trycks Accesskortet och skickas med post till kundens registerade adress inom ungefär en vecka.