SSGs administrationsverktyg

SSGs administrationsverktyg för kurser

Sommaren 2016 lanserades ett nytt administrationsverktyg för alla kurser. Här får du information om vad det betyder för dig.

Det nya verktyget ersätter de tidigare SSG Academy Tool och SSG Academy Tool Light. I det nya systemet får du som administratör ett mer renodlat system för attest, uppföljning och tilldelning av kurser, dessutom allting via din mobil.

Nya funktioner för ökad säkerhet

Det nya admnistrationsverktyget finns som vanligt tillgängligt via SSGs webbplats. För att använda det, och hantera användare och kurser, går du som tidigare in på ssg.se och väljer logga in. Där kan du sedan klicka på ikonen för det nya administrationsverktyget i listan och börja arbeta.

I det nya verktyget finns det några nyheter. De som arbetar i verktyget är administratörer och kan lägga till personer, tilldela kurser och administrera. En som ska gå en kurs kan inte själv välja vilken kurs denne ska gå, utan blir tilldelad av administratören. Det är en garant för att rätt kurs är genomförd innan ett arbete påbörjas. Man kan även vara chef i systemet. Då har man samma rättigheter som administratör, men man blir automatiskt aviserad när man har en kurs att godkänna. 

Administratören är den som hanterar fotot för kursdeltagaren, och laddar upp detta i systemet.

Förbättrat gränssnitt

Gränssnittet i det nya administrationsverktyget har förbättrats och nu kan du använda din telefon eller surfplatta för att hantera utbildningar. Du kan också få en SMS- eller mailavisering när en åtgärd krävs.

I det nya verktyget finns det en guide du kan gå igenom för att bekanta dig med alla funktioner. Som alltid är SSGs Tjänstesupport redo att hjälpa dig om du har frågor eller behöver stöd. Välkommen att ringa oss på 060 - 14 15 10 eller besök vår supportsida.